Muntlig presentation och poster

Instruktionen nedan har anpassats efter de nya former för presentationer som är möjliga för ett digitalt Arbetsterapiforum.

Muntlig presentation – livesänd

En muntlig presentation innebär ett föredrag på max 10 minuter. Du ansvarar själv för att inte överskrida detta.

För livesänt program (sänds via Zoom) så kommer de muntliga presentationerna att sättas samman i sessioner utifrån teman och modereras av moderator. Frågor och reflektioner från moderatorn kommer att samlas ihop till en gemensam frågestund i slutet av sessionen. Moderatorn kommer att ta kontakt med presentatörerna inför konferensen. Abstrakt och presentationsspråk ska vara svenska.

Praktisk information

Sändningen genomförs via Zoom och presentatörer kommer inför konferensen att få en utförligare instruktion om uppkoppling och förberedelse. Alla som medverkar kommer även att kallas till ett genrep med praktisk genomgång av ljud och bild för att säkerställa att uppkoppling fungerar. Mer instruktion kommer senare. Presentationerna kommer att kunna ses i efterhand under två månader.

Muntlig presentation – förinspelad

En muntlig presentation innebär ett föredrag på max 10 minuter. Du ansvarar själv för att inte överskrida detta.

Förinspelade presentationer kommer att finnas att ta del av via Arbetsterapiforums webb och utgör del av det exklusiva material som bara betalande deltagare kan ta del av. Presentationerna är korta filmer och sorteras efter teman så att deltagare enkelt kan hitta. Abstrakt och presentationsspråk ska vara svenska.

Praktisk information

Presentationen spelar du själv in via datorn, till exempel via Teams, Zoom eller PowerPoint och skickar in till oss. En utförlig instruktion om hur du gör tekniskt, båda att spela in och skicka filen, kommer att läggas upp här i god tid innan sista dag för att skicka in. Presentationerna kommer att kunna ses i efterhand under två månader.

Poster

En poster är en digital affisch i form av en pdf eller en bild där du presenterar ditt arbete. Postern kommer att finnas att ta del av som exklusivt material via Arbetsterapiforums webbplats som bara betalande deltagare kan ta del av. Postrar sorteras efter teman.

Abstrakt och poster kan vara på svenska eller engelska. Om postern är på engelska ska detta ha skrivits i abstraktavsnittet ”Slutsats/Praktisk tillämpning”.

Praktisk information

Du ansvarar själv för att ta fram och skicka in din poster till Arbetsterapiforum. Vi rekommenderar ett liggande format (A4) för att lättast kunna visa på skärm. En utförlig instruktion och en postermall (i PowerPoint, valfri att använda) kommer att finnas tillgänglig senare. Presentationerna kommer att kunna ses i efterhand under två månader.

Postertävling

En postertävling planeras och mer information om tävlingen kommer att komma senare.

Upphovsrätt

Alla medverkande behöver säkerställa att Sveriges Arbetsterapeuter får upphovsrätt att visa samtligt material (filmer med presentationer, inspelningar av liveprogram och postrar). Eventuellt missbruk av länkar med mera kan Sveriges Arbetsterapeuter ej hållas ansvarigt för.

 

 

Kontakt

Lena Gennemark Edsbäcker
Projektledare

arbetsterapiforum@arbetsterapeuterna.se
08-507 488 47

 

Behandling av personuppgifter

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter.